Filosofiske smuler

Publisert:

12. februar 2010

Kommentarer:

Er et etisk riktig å spise kjøtt? Og hva sier teologene Thomas Aquinas og Augustin om dette? (Illustrasjon: iStockphoto)

Hva mente Thomas Aquinas om å spise kjøtt? Hva legger Jürgen Habermas i begrepet «det postsekulære samfunn»? Og må vi tenke annerledes om mennesker som befinner seg i en vegitativ tilstand? Her er ukens filosofiske og idéhistoriske høydepunkter fra utenlandske nettsteder.

  • Kjøttets teologi er tema når Talking Philosophy fortsetter diskusjonen om de etiske sidene ved å drepe og spise dyr.
  • Den franske filosofen Bernard-Henri Lévy gjorde en aldri så liten tabbe i sin siste bok. Som et viktig punkt i hans kritikk av Kant, viste Lévy til filosofen Jean-Baptiste Botul. Det eneste problemet var at Botul, og hans filosofiske retning botulismen, var ren bløff. Les The Guardians morsomme artikkel om bløffmakere i litteraturen.
  • BBC har startet en ny serie om «verdens historie i 100 objekter». Her kan du høre programmene som er kommet ut så langt.
  • Kan filosofien redde oss? En liten kommentar i The Guardian tar til orde for mer filosofi i hverdagslivet. (Også nevnt i Kortnytt.)
  • Justin Erik Halldór Smith reflekterer over kjønnsnøytralitet i det filosofiske fagspråket.
  • Religion, sekularisering og modernisering står på agendaen når Eduardo Mendieta intervjuer Jürgen Habermas. (Hele intervjuet kan leses her.)
  • Ny forskning gjenoppliver debatten om de etiske sidene ved å holde mennesker i vegetativ tilstand i live.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Nyeste artikler

Les også

Vi bruker cookies for å kunne tilby deg en best mulig opplevelse. Les mer…