MENY

Salongen takker for i år!

Publisert:

30. desember 2016

Kommentarer:

5214214553_1c1bc039cf_b

– I slike tider, når vante strukturer blir satt på prøve, spiller filosofi og idéhistorie en viktig rolle for å se vår egen tidsånd i et større perspektiv og reflektere over de mest grunnleggende spørsmål om kulturen og samfunnet vi lever i, skriver redaktørene. (Foto: Lee Haywood/Flickr CC BY-SA 2.0)

AKTUELT: Redaksjonen takker alle sine lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere for året som har gått, og ønsker alle velkommen videre med i 2017.

Av Alexander Myklebust og Hilde Vinje, redaktører for Salongen

Nå som 2016 oppsummeres fra ulike hold, vil nok mange konkludere med at det har vært et turbulent år. Uansett hva man måtte mene om verdens utvikling de siste tolv månedene, er det ingenting som tyder på at historien har tatt slutt. I slike tider, når vante strukturer blir satt på prøve, spiller filosofi og idéhistorie en viktig rolle for å se vår egen tidsånd i et større perspektiv og reflektere over de mest grunnleggende spørsmål om kulturen og samfunnet vi lever i. Salongen har som ambisjon å tilby sine lesere slike perspektiver. I løpet av året har vi publisert omlag 70 tekster, som dekker alt fra arabisk tenkning i middelalderen og tysk filosofi på 1800-tallet til idéhistoriske refleksjoner om landflyktighet og debatter om filosofifagets rolle i dagens samfunn. Salongen gjennomførte også et arrangement om forholdet mellom musikk, mening og filosofi, og ser frem til å invitere våre lesere til nye arrangementer i året som kommer.

I 2017 vil Salongen fortsette med en solid dekning av skandinaviske og internasjonale bokutgivelser, nyheter fra forskningsfronten og reportasjer fra fagmiljøet. Vi er dessuten glade for å kunne annonsere flere nysatsninger, blant annet debatt om filosofihistoriens objektivitet og en tilhørende serie norske oversettelser av filosofiske pionerer som i dag gis liten oppmerksomhet – for å nevne noe. Med andre ord: All grunn til å følge med, på både våre nettsider, Facebook og Twitter.

Som et nettidsskrift driftet av en uavhengig redaksjon, er vi glade for å kunne konstatere at interessen for filosofi og idéhistorie er sterkt til stede både i og utenfor universitetsmiljøet. Vi takker alle våre lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere for året som har gått, og ønsker alle velkommen med videre i 2017.

Godt nytt år!

GLIMT FRA 2016: En klassisk krisedebattKvinnefrigjøringens tragedieFilosofi og meditasjonLyset fra PH (3)Frege i norsk språkdraktIslamisme og totalitarisme

Én kommentar Salongen takker for i år!/

  1. Steinar Mathisen

    All honorar til Hilde og Alexander for fremragende redigeringsjobb og lykke til med 2017. Måtte deres lykkes med å spre interessen for idehistorie og filosofi.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Nyeste artikler

Les også

Salongens nyhetsbrev

Meld deg på Salongens månedlige nyhetsbrev for å få de siste tekstene våre direkte inn i innboksen.

Vi bruker cookies for å kunne tilby deg en best mulig opplevelse. Les mer…