Salongen ønsker lesere velkommen til jubileum!

Publisert:

25. oktober 2019

Kommentarer:

Salongen – nettidsskrift for filosofi og idéhistorie ønsker velkommen til bursdagsfeiring!

AKTUELTVi har gleden av å invitere våre lesere til markeringen av Salongens 10-års jubileum! Arrangementet finner sted fredag 15. november kl. 18:00 på Litteraturhuset i Oslo.
Tema for kvelden er Samtid og Dystopi. Professor i filosofi Tove Pettersen og førsteamanuensis i idéhistorie Christine Amadou vil holde innlegg under kveldens feiring. Pettersen skal holde foredraget «Simone de Beauvoirs dystopi: Når privilegier blir naturalisert» og Amadou skal holde foredraget «Samtiden som dystopi? Antikkens utopier og antikken som utopi». Kveldens tema innebærer en granskning av ideologier i akademia og dystopi som faglig virkemiddel. I en raskt endrende verden der krig, klimakrisen, høyrepopulisme, overvåkning og forretningsmodellen får store konsekvenser, hva kan filosofi og idéhistorie bidra med?

Arrangementet er åpent og gratis for alle. Det vil være musikalske innslag og lett bevertning.


Haakon Bekeng-Flemmen var med på å starte opp Salongen i 2009. Han vil fortelle om Salongens historie, og hvordan nettidskriftet etterhvert har blitt en viktig kanal for formidling av forskning innen filosofi og idéhistorie på skandinaviske språk. Redaksjonen består utelukkende av frivillige som arbeider kontinuerlig for å publisere nye tekster fra akademikere; professorer, stipendiater og masterstudenter i filosofi og idéhistorie.

Vi ønsker alle hjertelig velkomne til feiringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Nyeste artikler

Les også

Vi bruker cookies for å kunne tilby deg en best mulig opplevelse. Les mer…