MENY

Blir æresdoktorer i Oslo

Publisert:

25. februar 2011

Kommentarer:

Quentin Skinner, Donna Haraway, Linda Alcoff og Vandana Shiva. (Foto: Haakon Flemmen, Jean-Baptiste Labrune/Flickr, Linda Alcoff, Wikimedia commons)

AKTUELT: Idéhistorikeren Quentin Skinner, kulturteoretikeren Donna Haraway, filosofen Linda Alcoff og økofeministen Vandana Shiva blir æresdoktorer ved Universitetet i Oslo.

De fire er blant 17 personer som blir kreert til æresdoktor i anledning Universitetet i Oslos 200-årsjubileum. Seremonien finner sted i Vestibylen i Georg Sverdrups hus 1. september.

Universitetet planlegger også åpne foredrag og workshops for ph.d.-studenter i forbindelse med kreeringen, men programmet er ikke klart ennå.

Quentin Skinner. (Foto: Haakon Flemmen)

Quentin Skinner er professor ved University of London. Han er kjent for sine arbeider om den politiske filosofiens historie og sine bidrag til den idéhistoriske metodelæren.

Den feministiske teoretikeren og filosofen Donna Haraway er professor ved University of California. Hennes vitenskapshistoriske analyser har gitt henne et omdømme som en av USAs viktigste postmoderne kulturkritikere.

Linda Alcoff, som er professor ved Hunter College ved City University of New York, har markert seg med arbeider om epistemologi, feministisk filosofi, rase- og kjønnsidentitet og eksistensialisme.

Filosof, forfatter og økofeminist Vandana Shiva har skrevet et stort antall bøker og vitenskapelige artikler, og hun er kjent som miljøaktivist og kritiker av dagens økonomiske globalisering.

Blant de andre kjente forskerne som får æresbevisningen, er også biologen Richard Dawkins.

, , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Nyeste artikler

Les også

Salongens nyhetsbrev

Meld deg på Salongens månedlige nyhetsbrev for å få de siste tekstene våre direkte inn i innboksen.

Vi bruker cookies for å kunne tilby deg en best mulig opplevelse. Les mer…