Nyheter

«D’où venons-nous? Que sommes-nous? Où allons-nous?» («Hvor kommer vi fra? Hva er vi? Hvor skal vi»). Malt av Paul Gauguin i 1897. (Kilde: Wikimedia commons)

Bokprosjekt til Salongen

Publisert

BOKNYTT: – Spørsmålet om hvorvidt det finnes et poeng med menneskets eksistens eller ikke, er et normativt ladet spørsmål, mener filosof Einar Duenger Bøhn. Utover høsten vil utdrag fra bokprosjektet «Meningen med livet» bli publisert her på Salongen.

Kommende høst vil førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Oslo, Einar Duenger Bøhn, publisere utdrag fra sitt siste bokprosjekt her på Salongen. Prosjektet bærer arbeidstittelen «Hva er meningen med livet?» og befinner seg nå i oppstartfasen.

– Hovedspørsmålet er: kan det finnes et poeng med vår eksistens? Hva kan det i så fall være? Dette er et normativt ladet spørsmål, sier Duenger Bøhn.

Han ønsker å skrive en bok for alle som er interesserte i temaet og sikter seg inn mot et bredt publikum.

Med prosjektet «Hva er meningen med livet?» ønsker filosof Einar Duenger Bøhn å skape debatt her på Salongen. (Foto: UiO)

– Boken vil presentere og diskutere spørsmålet om hva meningen med livet er, slik det gjerne forstås i nåtidig analytisk filosofi. For meg er det viktig at boken også tar opp i seg problemstillingen i lys av religiøs tenkning og moderne psykologisk forskning, utdyper Bøhn.

– Det er også mye dårlig og uklar litteratur på dette temaet der ute. Jeg ønsker å bidra til å klargjøre debatten. En sentral del av prosjektet er å opplyse folk om det som finnes av forskning der ute.

– Mange ser nok på problemstillingen som litt tullete eller håpløs. Jeg vil imidlertid vise at dette er en alvorlig problemstilling som har mye å si for vår normative tenkning.

Ønsker debatt

På Duenger Bøhns blogg kan man allerede finne enkelte smakebiter fra prosjektet. De tre utdragene som vil bli servert på Salongen vil hovedsakelig dreie seg om hva det innebærer å stille spørsmålet om hva meningen med livet er. Hva mener vi med ‘mening’ i dette spørsmålet?

– Det jeg først og fremst ønsker å få ut av dette er et engasjement omkring problemstillingen. Litt debatt kanskje? Det hadde i hvert fall vært gøy, sier Duenger Bøhn.

– Jeg må også innrømme at jeg tar det som en personlig utfordring å skrive en bok på norsk ut i fra en mer nåtidig analytisk orientering enn det som er vanlig. Så vidt jeg vet finnes det ingen slik bok på det norske markedet.

Bokprosjektet skal etter planen være ferdig i løpet av 2013.

Powered by Labrador CMS