Nyheter

Iris Murdoch 100 år: Mellom filosofi og fiksjon

Publisert

Salongen og Litteratur på Blå inviterer til samtale om og feiring av Iris Murdoch 26. november.

Iris Murdoch (1919–99), britisk forfatter og filosof, var en av sin samtids viktigste tenkere. Selv var Murdoch opptatt av å holde filosofien og litteraturen adskilt fra hverandre. Samtidig var hun både som filosof og som forfatter opptatt av mange av de samme tingene, og innenfor begge disipliner utforsker hun spørsmål som hva det gode er, hvordan moralske verdier blir utformet, og forholdet mellom språk og virkelighet.

Hva er forholdet mellom filosofi og fiksjon hos Murdoch? Hva kan filosofien som litteraturen ikke kan, og hva kan litteraturen som filosofien ikke kan?

Litteratur på Blå og Salongen inviterer til samtale om Murdochs virke som filosof og forfatter og spør hvilken betydning hennes tenkning har i dag, 100 år etter hennes fødsel.

I samtalen ser vi på disse spørsmålene med utgangspunkt i den filosofiske essaysamlingen «The Sovereignty of Good» (1970) og romanen «The Sacred and Profane Love Machine» (1974).

I panelet:
– Elin Svenneby: Filosof og forfatter. Hun er aktuell med «Iris Murdochs velvalgte ord», den første samlede fremstillingen av Murdochs forfatterskap på norsk.
– Jakob Lothe: Professor i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo.

Samtalen ledes av Hannah Winther fra Salongen.

Arrangementet finner sted på Blå i Oslo. Dørene åpner kl. 19.00 og samtalen begynner kl. 19.30. Inngang: 50 kr.

Velkommen!

Powered by Labrador CMS