Tidsskrift

Jakten på Årets tidsskrift er i gang!

Publisert
TIDSSKRIFT:

I regi av Norsk tidsskriftforening skal en uavhengig fagjury kåre Årets tidsskrift for fjerde gang. Alle tidsskrifter oppfordres til å delta, og påmeldingsfristen er 1. mars. Nytt av året er at juryen også skal kåre Årets komet.


Årets eminente jury består av:

Karin Haugen, redaktør for Bokmagasinet til Klassekampen
Martin Lundell, designer, YOKOLAND
Terje Thorsen, bokhandler, Tronsmo
Birgitte Kjos Fonn, høgskolelektor ved Journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo (HiO)
Kjell Lars Berge, professor i tekstvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO)

Årets komet er et ønske fra fjorårets jury, som syntes det var vanskelig å sammenligne de etablerte allmennkulturelle tidsskriftene med vitenskapelige tidsskrifter, universitetstidsskrifter og tidsskrifter med lavt opplag, osv. Årets komet er et tidsskrift som har tatt noen betydelige steg det siste året, og som viser vilje til å kommunisere utover sin egen lille leserkrets.

Vinneren av Årets tidsskrift deltar i den nordiske konkurransen. Årets nordiske tidsskrift blir offentliggjort på bokmessa i Helsinki i slutten av oktober. Fjorårets vinner, Vinduet, stakk også av med seieren i den nordiske konkurransen og ble kåret til Årets nordiske tidsskrift på Tidsskriftdagen i Oslo. Det er ingen grunn for at ikke et norskt tidsskrift skal gjøre det samme i år!

Medieomtale:
Intervju med redaktør Audun Vinger (Dagbladet, 29.5.09)
Ny giv for norske tidsskrifter (Dagsavisen, 12.11.09)

Årets tidsskrift blir offentliggjort på Litteraturfestivalen på Lillehammer onsdag 26. mai. Både Årets tidsskrift og Årets komet vil motta pengepremie og diplom. Tidsskriftene melder seg på kåringen ved å sende hele 2009-årgangen til hvert av jurymedlemmene innen mandag 1. mars. Adressene til juryen ligger på hjemmesiden til Tidsskriftforeningen. Man må ikke være medlem av foreningen for å kunne delta. Påmeldte tidsskrifter deltar automatisk i kåringen av både Årets tidsskrift og Årets komet, så det er ikke nødvendig å spesifisere dette.

Tidligere vinnere:

2007: Samtiden

2008: Kirke og Kultur

2009: Vinduet

Les mer om Årets tidsskrift på tidsskriftforeningen.no

Ta kontakt om det er noe du lurer på: Kristine Isaksen, koordinator for kåringene av Årets tidsskrift og Årets nordiske tidsskrift, 952 01 968. kristine_isaksen@hotmail.com

Powered by Labrador CMS