Debatt

Kilde: Wikimedia commons

Bør kriminelle piskes?

Publisert

DEBATT: Idéhistoriker Espen Schaanning mener dømte bør få velge om de skal straffes med pisk eller fengsel. Hva mener du?

Som vi har skrevet om tidligere, er Schaanning kritisk til smerten og problemene dagens fengselsstraff forårsaker. Nå er han i Dagbladet med samme budskap: «La oss i det minste gjøre straffen kort og brutal, slik at vi kan komme i gang med rehabiliteringen,» sier Schaanning.

Han får støtte fra informasjonsansvarlig Knut- Erik Rønningen i Oslo fengsel.

Jeg er helt enig. Nå driver vi og plager de fattigste av de fattige, de som har det verst fra før. Hva er meningen med det? Hva vi gjør med de innsatte her inne, har egentlig ingenting å si. Det er når de kommer ut igjen at problemene begynner.

Dagens nyhetssak tar utgangspunkt i en lengre artikkel om botsfengselet i Oslo, som sto på trykk i Dagbladet Magasinet lørdag. Schanning har for øvrig presentert en mer inngående kritikk av fengselsstraff og regjeringens kriminalomsorgsmelding i boken Den tilsiktede smerten, som kom ut i fjor.

Også Aftenposten, VG, Nettavisen og en del andre nettaviser skriver om dette i dag.

Oppdatering: – Bare sadomasochister vil ha glede av pisking, sier Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl i en oppfølger i Dagbladet. SVs Akhtar Chaudhry mener at «sivilisasjonen har kommet lengre enn dette». Men har de egentlig forstått Schaannings kritikk av fengselsstraff?

Enda en oppdatering: VG følger opp saken med denne overskriften: «Høyre-homo refses for sado-melding …men nekter å legge seg flat»

Powered by Labrador CMS