Nyheter

– CSMN suger ut ressurser

Publisert
Forelesning

AKTUELT: Profilerte professorer underviser mindre ved innføringskurs på filosofi, fordi de er tilnyttet Centre for the Study of Mind in Nature (CSMN). Det er i alle fall inntrykket til Eivind Freng Dale, leder for fagutvalget på filosofi i Oslo.

Det stemmer at en del prosjekter, deriblant CSMN og for eksempel Oslo Happiness Project, reduserer undervisningskapasiteten på filosofi.

Studentene har tidligere opplevd at også de mer profilerte professorene har undervist ved innføringsnivå. Men situasjonen har endret seg etter opprettelsen av CSMN, sier Dale til salongen.no.

Professorer og ansatte som er assosiert ved dette senteret later til å få undervisningsrabatt gjennom sin tilknytning, og inntrykket hos undertegnede er i hvert fall at de faglig sett «skarpeste» i mindre grad enn før underviser på innføringskurs.

Likevel opplever studentene å møte mange gode forelesere tidlig i studieløpet. Dale nevner navn som Arne Johan Vetlesen, Herman Cappelen, Øyvind Rabbås, Eyjólfur Emilsson, Jens Saugstad, Carsten Hansen, Camilla Serck-Hanssen og Olav Gjelsvik.

Dale ble for øvrig intervjuet av Universitas da prorektor Inga Bostad lovet at studentene skal få møte forskningsbasert undervisning tidligere og oftere i studieløpet. Bostad ser mer optimistisk på situasjonen:

– Vi legger stor vekt på verdien av faglig og sosial integrering det første året, at studenter tidlig møter engasjerte undervisere. Det vil man se til neste år.

Powered by Labrador CMS