Nyheter

Foto: William Hoiles/Wikimedia Commons Fagutvalgene på Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk ved Universitetet i Oslo har gått sammen om å åpne en studentbokhandel. Hos EBLA skal studenter kunne selge og kjøpe brukt pensumlitteratur og andre fagrelaterte bøker.

Bokhandel på tvers

Publisert
Finn ut mer om EBLA på Facebook.

– Vi startet opp på mandag, og så langt har responsen vært overveldende positiv. Det kommer veldig mange innom, og vi har allerede både fått inn og solgt en del bøker. Så dette ser lovende ut, sier Martin Fjeld, en av initativtakerne og medlem av Fagutvalget ved idéhistorie.

– Vi ønsker rett og slett å organisere salg av pensum og annen fagrelatert litteratur på en bedre måte, rett og slett som et alternativ til å henge opp lapper på oppslagstavler. Hvorvidt dette lykkes eller ikke avhenger av at studenter benytter seg av tilbudet og selger brukte fagbøker gjennom oss

Samarbeid mellom fagene

Bokhandelen er et samarbeid mellom alle fagutvalgene ved Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk. I løpet av de siste månedene har en arbeidsgruppe bestående av representanter fra de tre førstnevnte fagutvalgene jobbet for å realisere ideen.

Foto: Martin Fjeld

– Så langt har det vært et meget fruktbart samarbeid, mener Fjeld.

Intiativtakerne håper at EBLA kan bli et lite samlingspunkt blant studenter som er tilknyttet instituttet. I forlengelsen av arbeidet med bruktbokhandelen ønsker initiativtakerne å bygge opp et lite bibliotek med et bredt utvalg av tidsskrifter tilknyttet de forskjellige fagområdene.

– Blir dette vellykket kan man også forvente å finne øvrig faglitteratur i bokhyllene, forteller Fjeld.

Forøvrig er navnet hentet fra oldtidsbyen ved Aleppo i dagens Syria, stedet der italienske arkeologer for vel femti år siden oppdaget en av verdens eldste tekstsamlinger.

Powered by Labrador CMS