Debatt

Salongen inviterer til debatt!

Publisert
Debattantene: Torstein Tollefsen (øverst til venstre), Ellen Krefting, Øyvind Rabbås og Kjetil Jakobsen. (Kilder: UiO, Spartacus)

OPPDATERING: Takk til for en interessant debatt! Dere som ikke var til stede på debatten og fagkritisk dag, fortvil ikke! I tiden fremover kommer vi til å legge ut tekster av innlederne og reise flere av spørsmålene som kom opp i debatten her på Salongen.

Salongens lesere er herved invitert til debatt i Oslo. Temaet er «Filosofi og idéhistorie: Kalde skuldre eller varmt vennskap?».

Både filosofer og idéhistorikere har tenkning og ideer som sitt studieobjekt, men de har ikke alltid vært på talefot. Nå er fagene samlet i ett studieprogram ved Universitetet i Oslo – og flere spørsmål melder seg: Har filosofi og idéhistorie mer til felles enn man skulle tro? Bør studentene i større grad få samme utdannelse? Deler filosofi og idéhistorie kanon og metode? Og handler fagene overhodet om det samme? Salongen, i samarbeid med fagutvalgene for filosofi og idéhistorie i Oslo, inviterer til debatt om to fag med en broket vennskapshistorie.

Det hele starter onsdag klokken 19.00 på Uglebo (Sophus Bugges hus, Blinden).

Panelet

  • Torstein Tollefsen, professor i filosofi
  • Ellen Krefting, postdoktor ved idéhistorie
  • Øyvind Rabbås, professor i filosofi
  • Kjetil Jakobsen, forfatter og idéhistoriker

Debatten markerer den offisielle åpningen av Salongen og avrunder fagkritisk dag som starter tidligere på dagen.

Fagkritisk dag

Også fagkritisk dag er åpen for alle, og der blir det foredrag med:

  • Kjell Eyvind Johansen, professor i filosofi
  • Thor Inge Rørvik, forsker ved forum for universitetshistorie
  • Trond Berg Eriksen, professor i idéhistorie
Powered by Labrador CMS