Tidsskrift

Tid

Publisert
Filosofisk supplement nr. 4, 2009

Hva er egentlig tid? Filosofisk supplement er ute med et nytt temanummer om nettopp dette. To av intervjuene er også tilgjengelig på nettet.

Blant hovedartiklene finner vi: Marie Skjoldal om «Tid og Evighet – evighet i tid?», Kari Hoftun Johnsen om «Analogienes tyranni – tid og makt», Jørgen Sandemose om «Fortrengte frukter» og Eirik Sjåvik om «Apokalytiske tider – historiefortelling fra venstresiden».

Intervjuer:

  • Thomas Krogh: Tidsrealisten
  • Jerry Fodor: Where Darwinism and Analytic Philosophy Went Wrong
  • Daniel Dennett: Darwin and the Naturalistic Turn in Philosophy

I tillegg inneholder bladet en kritisk rapport fra Kristeva-dagene, en introduksjon til rumensk filosofi og en oversettelse av Leibniz’ tredje brev til Clarke, og som alltid følger mesterbrev, anmeldelser, filosofiquiz, filosofikryssord og utdrag fra den leksikryptiske encyklopedi.

Filosofisk supplement er et studentdrevet fagtidsskrift som selges på Akademika, Tronsmo, Norli Universitetsgaten, Tanum Majorstuen, Langbrecke Bok- og Papirhandel, Bislett Bok, samt i utvalgte Narvesen-kiosker. Et årsabonnement koster 140 kroner (4 nummer). Klikk deg inn på www.filosofisksupplement.no, eller send en mail til filosofisk-supplement@ifikk.uio.no for å bestille.

Powered by Labrador CMS