Nyheter

Essaykonkurranse: Min metode

Publisert
Illustrasjon

Hvordan skriver du? Hva er dine metoder? Hvor er dine skrivesteder og hvilke verktøy og kilder bruker du? Hvem eller hva motiverer arbeidet med sakprosatekstene? Hvilke litterære, stilistiske og faglige forbilder har du?

Prosa inviterer forfattere og sakprosaskribenter til å reflektere over slike spørsmål i et kort essay – gjerne konkret knyttet til arbeidet med enkelttekster eller enkeltbøker, det er opp til den enkelte essayskribent.

1. premie 15 000 – 2. premie 10 000 – 3. premie 5 000
Leveringsfrist 15. desember 2009. Lengde ca. 15 000 tegn inkl. mellomrom.

Bakgrunnen for essaykonkurransen er et ønske om å markere Prosas 15 år i 2010 – med ung nysgjerrighet på hvordan norske sakprosa­skribenter reflekterer over egen skrive­praksis: Om hva som må til for at din tekst skal bli virkelig god, om hvor ideene kommer fra, om hvordan du leter fram stoff og hvordan du konkret arbeider med tekstene osv. Juryen er Prosas redaksjonsråd.

De tre vinneressayene vil bli publisert i Prosa våren 2010, og Prosa forbeholder seg også retten til å vurdere flere essay for publisering. Essay som sendes inn til vurdering, må være nyskrevet for denne konkurransen. Eventuelle spørsmål om konkurransen kan sendes til Prosas redaktør Karianne Bjellås Gilje på kbg@prosa.no – og til samme adresse sendes essay som vedlegg. Send i tillegg en kort beskrivelse av deg selv på 2–3 linjer.

Powered by Labrador CMS