SALONGEN PÅ TØYEN

Hva er fellesnevneren for svartmetall i Norge på 90-tallet og digitaliseringen av mediehverdagen vår idag? Jo, begge tema skal diskuteres på Deichman Tøyen den 25.sempember, kl 19:00 - kommer du? 

Publisert Sist oppdatert

Salongen inviterer til en aften med filosofiske perspektiver i hyggelige omgivelser på Deichman Tøyen.

Kvelden starter med et filosofisk dypdykk ned i svartmetall-bevegelsen i Norge på 90-tallet. Hva kjennetegnet ideologien bak denne ekstreme musikksjangeren? Dette har blitt tematisert i to splitter nye bokutgivelser: Helge Kaasins Snø og granskog – Språk, ideologi og nasjonalromantisk raseri i norsk svartmetall (2023) og Bill Peels Tonight It’s a World We Bury: Black Metal, Red Politics (2023). 

Med oss har vi Mikael Taavetti som tar et skråblikk på utgivelsene og løfter blikket forbi djeveldyrking og vold og mot ideologiske overbevisninger og politiske holdninger. Her finner man både antikapitalisme, nasjonalromantikk, skog og villmark, samt en stor bevisshet for verdier, ismer og autentisitet. 

Fra svartmetall til hypermedia. I neste bolk tar Per Grini for seg den siste utgivelsen av nestoren Jürgen Habarmas. 94-åringen Habermas er ansett som en av de mest innflytelsesrike filosofene i vår tid og har bidratt med en rekke bøker som allerede har fått status som klassikere. I hans siste bok er det den nye digitale hverdagen, med sine plattformer, algoritmer og duppeditter som er under lupen. Står demokratiet for fall i den nye digitale offentligheten? 

Arrangementet er gratis og åpent for alle. 
Her kan du finne Facebook-arrangementet.

Powered by Labrador CMS