AGENDA I AULAEN 2024: MICHAEL SANDEL

Har vårt økende fokus på individuell suksess i den vestlige verden ført til at vi i dag lever i et slags meritokrati, hvor vi skaper vinnere og tapere? Og hvordan påvirker utviklingen tillitsnivået, samfunnet og demokratiet? 

Publisert Sist oppdatert

Harvard-professor Michael Sandel kommer til Norge for å snakke om tema som meritokrati, ulikhet og demokratiets utfordringer. 

Sandel er en amerikansk filosof som har skrevet en rekke bøker innen feltet politisk filosofi, blant annet Democracy's Discontent (2022), Public Philosophy (2005), bestselgeren Justice  (2008), og What Money Can't Buy: The Moral Limits of Markets (2012). Han er en av dagens mest innflytelsesrike politiske tenkerne og har undervist blant annet kurset «Justice» i to tiår – kurset med flest deltagere i Harwards historie. 

I Sandels siste bok, The Tyranny of Merit, som kom i 2021, diskuterer han hvordan vårt økende fokus på meritter i den vestlige verden har ført til at vi i dag lever i et slags meritokrati, hvor vi skaper vinnere og tapere, som igjen er farlig for tillit, samfunnet og demokratiet. 

Nå skal han gjeste Oslo Universitetsaula med foredraget «The Tyranny of Merit: Can We Find the Common Good?», med påfølgende samtale om bokens tematikk, med et særlig blikk på Norge. 

I samtalen møter du professof ved NHH, Alexander Cappelen, filosof Sead Zimeri og førsteamanuensis ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, UiO, Maren Toft. Samtalen ledes av daglig leder i Tankesmien Agenda, Trygve Svensson.

Tid: 24. mai 2024, kl. 09:00-10:30
Sted: Universitetets aula

Samtalen vil foregå på engelsk.
Arrangementet er gratis og åpent for alle. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS