SYMPOSIUM:
KINESISK SAMTIDSFILOSOFI OG IDEOLOGI

Ettersom Kina er på stormende fremvekst både politisk og økonomisk blir kinesisk ideologi og filosofi stadig viktigere på den globale scenen. Eric Hendriks og Eirik Moland Fevang tar oss med på et dypdykk i den asiatiske supermaktens samtidsfilosofi.

Publisert Sist oppdatert

Forståelsen av Kina har blitt mer geopolitisk presserende enn noensinne. Men det er ikke bare politisk og økonomisk at Kina er på fremvekst. Landet punger økende mengder penger og ressurser inn i et prosjekt som skal fremme en alternativ akademisk og politisk kultur som kan utfordre den vestlige. Det kinesiske kommunistpartiet har invitert intellektuelle til å forme en ny verdensfilosofi som tar sikte på å syntetisere elementer fra tidligere kinesisk filosofi og rettsvitenskap med marxistisk og maoistisk kommunisme.

Bør vi bekymre oss for Kinas voksende økonomiske, politiske og ideologiske makt? Hva vil Kina, og hvorfor kan vi så lite om dette store imperiet i øst og dets filosofi og ideologi?

I samarbeid med Litteraturhuset i Bergen har vi invitert sosiolog og sinolog Eric Hendriks til Bergen for å samtale om det moderne Kinas ideologiske og filosofiske landskap. Dr. Eric Hendriks er en nederlandsk forsker ved The Danube Institute i Ungarn og har bodd i mange år i Kina, hvor han har viet sin tid til å forstå totalitære og autoritære politiske strukturer. Sammen med redaksjonsmedlem Eirik Fevang Moland vil vi denne kvelden inspirere til tenkning om Kinas samtidsfilosofi og ideologi. Det blir verdensfilosofi, Tianxia og nykonfutsiansk harmonitenkning. Kommer du? 

Arrangementet holdes på Litteraturhuset i Bergen, onsdag 13. mars kl 19:00-20:00. 
110/60,- (stud.honnør).
MERK: arrangementet er gratis for filosofistudenter! 
Kjøp billetter her.
Se facebook-arrangement.

Powered by Labrador CMS