SYMPOSIUM: KVINNENE SOM ENDRET FILOSOFIEN

I samtale med Eirik Fevang fra Salongen-redaksjonen vil Gjesdal introdusere sitt nye verk Opprørerne, diskutere spørsmål om kanon og kjønn og hvorfor kvinner har blitt skrevet ut av filosofihistorien. Kommer du? 

Publisert

Kvinner har ikke bare historisk vært utestengt fra filosofien; en helhetlig historie om hvordan kvinnelige filosofer, fra tidlig moderne tid og frem til i dag, transformerte filosofien, dens rammer, dens grunnleggende betingelser og forskningsobjekt, er fortsatt fraværende i det faglige filosofipensumet.

 Gitt denne situasjonen, er Kristin Gjesdals Kvinner i filosofien (2021) og hennes nylig publiserte Opprørerne: Kvinner som endret filosofien (2024) viktige bidrag for å belyse sentrale kvinnelige filosofer og deres betydning. Det stemmer på ingen måte at kvinnelige filosofer er noe nytt, og Gjesdal viser at deres bidrag har vært uunnværlige i utformingen av hele den moderne filosofiske tradisjonen.

I samtale med Eirik Fevang fra Salongen-redaksjonen vil Gjesdal introdusere sitt nye verk Opprørerne, diskutere spørsmål om kanon og kjønn og hvorfor kvinner har blitt skrevet ut av filosofihistorien.

Tid: Torsdag 2. mai kl. 19:00
Sted: Litteraturhuset i Bergen

110/60,– (stud./honnør).
Kjøp billetter her.

Powered by Labrador CMS