Nyheter

Solveig N. Selseth (t.v.) og Hannah Winther (Foto: Vilde Pettersen)

Nytt redaktørteam i Salongen

Publisert

AKTUELT: Solveig Nygaard Selseth og Hannah Winther utgjør Salongens nye redaktørteam.

Av , stidendiat ved senter for tverrfaglig kjønnsforskning ved UiO.

Hannah Winther tar over redaktørvervet for Vilde Pettersen og samarbeider med Solveig Nygaard Selseth, som har vært redaktør i ett og et halvt år.

Hvordan kommer dere som redaktører til å jobbe med Salongen fremover?

– Vi vil fortsette å jobbe for at Salongen skal være Skandinavias viktigste nettsted for formidling av filosofi og idéhistorie på skandinaviske språk. Vi kommer til å fortsette med å publisere tekster av både etablerte akademikere og masterstudenter, og omtale norske og internasjonale bokutgivelser, samt ting som skjer i fagmiljøet, sier Solveig Nygaard Selseth og Hannah Monsrud Sandvik.

Selseth har en mastergrad i filosofi fra Universitetet i Oslo, og holder på med en bachelorgrad i informatikk ved samme universitet. Monsrud Sandvik har to mastergrader i henholdsvis filosofi og vitenskap- og teknologistudier, og har jobbet for Teknologirådet og De nasjonale forskningsetiske komiteene. I år begynte hun på en doktorgrad i filosofi ved NTNU.

– Når en av redaktørene holder til i en annen by, gjør det at vi må tenke nytt om det redaksjonelle samarbeidet. Samtidig synes vi det er fint at redaksjonen ikke bare er Oslo-basert. Vi har allerede flere redaksjonsmedlemmer i Trondheim og omegn og kommer også til å spre oss til Bergen denne våren. Vi ønsker bidrag fra skribenter fra hele landet og helst også fra hele Skandinavia, og tenker at en geografisk spredt redaksjon kan bidra til dette. Kanskje kan vi også holde arrangementer flere steder enn bare Oslo fremover?

Hvordan kommer dere som redaktører til å jobbe med Salongen fremover og er det noe dere ønsker å sette spesielt fokus på?

– Salongen har alltid vært en dynamisk nettside som hele tiden har endret og fornyet seg, både når det gjelder faglig fokus og layout. Nå som Salongen har gått inn i sitt andre tiår, vil vi gi nettsidene en liten oppgradering. Vi ønsker blant annet å gi nettsiden et litt renere uttrykk, gjøre det lettere for leserne våre å finne frem til relevante tekster, og utvide med en kalenderoversikt over filosofiske og idéhistoriske arrangementer.

Kommer leserne til å se nye satsninger det kommende året?

– Redaksjonen ønsker i året som kommer å sette særlig søkelys på klima og miljø. Det er et tema som ikke blir mindre aktuelt i tiden fremover, og vi ønsker å løfte frem og argumentere for viktigheten av filosofiske og idéhistoriske perspektiver i denne debatten. Som fagfilosofisk og idéhistorisk nettidsskrift vil vi gi skribenter en plattform hvor de kan komme med analyser og diskutere perspektiver det kanskje ikke er rom for andre steder. Vi kommer til å invitere nye og gamle skribenter til å skrive for oss om dette temaet, og har også planer om noen arrangementer vi vil invitere leserne våre til.

Hvorfor er det viktig at Salongen finnes?

– Salongen er unikt fordi vi publiserer tekster som handler om både filosofi, idéhistorie, og også bredere kultur- og samfunnsspørsmål. Vi er et tidsskrift hvor filosofi og idéhistorie får leve på sine egne premisser, og tror det er derfor vi får så flinke folk til å skrive for oss og at vi når ut til det mangfoldige publikumet vi har. Vi mener også vi har en viktig funksjon å fylle i å omtale skandinaviske bokutgivelser, arrangementer og forskning som skjer i Skandinavia som ofte ikke blir skrevet om andre steder. I tillegg bidrar vi til å opprettholde de skandinaviske fagspråkene, noe vi mener er viktig i seg selv.

Powered by Labrador CMS